manje plaće

Požeški proračun u minusu od pet milijuna kuna

Nino Smolčić
Ljilja Marić
11.09.2013.
u 11:01

Smanjenjem koeficijenata plaća će se umanjiti za 20 do 38 posto, ovisno o stručnoj spremi i radnom mjestu.

O čemu će raspravljati vijećnici na sjednici Gradskog vijeća Požege koja je sazvana za sutra poslijepodne po prvi puta javnost je doznala prije same sjednice. Naime, novi predsjednik Gradskog Vijeća Nino Smolčić sazvao je konferenciju za novinare kako bi predstavio točke dnevnog reda.

- Mi smo dužni upoznati javnost za svakom sjednicom te ćemo i ubuduće imati ovakvu praksu – najavio je predsjednik Smolčić. Od 34 točke dnevnog reda najznačajnije su one koje se tiču proračuna. Tako će vijećnici među ostalim raspravljati o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci, ali i rebalansu proračuna.

Požeška javnost dobit će na jedan transparentan način uvid u gradske financije. Godinama se gradski proračun prezentira kao nepresušan izvor, kao nešto što je odvojeno od života Požežana i gospodarstva na ovom području, a to nije točno. Već sada u proračunu nedostaje pet milijuna kuna zbog čega se pokazala nužnost rebalansa proračuna. Proračun za ovu godinu bio je planiran u iznosu 110 milijuna, a rebalansom će biti smanjen na 93 milijuna – istaknuo je Nino Smolčić.

Dodao je da se zbog svega toga pokazala nužnost smanjenja plaća zaposlenih u gradskoj upravi i ustanovama kojima je grad osnivač kako bi one bile u skladu sa stanjem u društvu, ali u Požegi.

Smanjenjem koeficijenata plaća će se umanjiti za 20 do 38 posto, ovisno o stručnoj spremi i radnom mjestu. Ako prijedlog bude usvojen Grad će do kraja godine na taj način uštedjeti 700.000 kuna, a sljedeće godine oko 2,5 milijuna kuna. Ta sredstva, kako je objasnio Smolčić, bit će utrošena za investicije.

Kao dobru vijest najavio je prijedlog za osnivanje Upravnog odjela za europske integracije koji bi trebao pomoći gradu, ali i ostalima da se dođe do novca za investicije kroz EU fondove. Poručio je da na sjednicama Gradskog vijeća neće biti tema o kojima se neće moći raspravljati.

>>Ministarstvo: U kolovozu 1,4 milijarde kuna manje od PDV-a

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije